BlackChip3r mi sizce?
Neredesiniz: Anasayfa Forum

CaTurk.Com - Combat Arms Türkiye Destek Sitesi

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: BlackChip3r mi sizce?

BlackChip3r mi sizce? 3 ay önce #54990

• bordo16
  • Astsubay Başçavuş 3
  • Gönderiler: 160
Arkadaslar eski sistem p4 2.4 fx5200 ekran kartı 512 ram di..
şimdi p4 3.2 ati radeon hd 3650 ekran kartı ve 1.5 ram..
ama hala aynı kasıyo combat arms hemde 800*600 de ya blackchiper sacmalıgımı yapıyo ya bunu ?kasıyo dediğimde istedigim rahatlık yok oyun hemen kendine gelmiyo hiç oynatmıyo anlamında degil..
One Shot One KILL!! and ALWAYS DSR-1 Subsonic..

Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik
Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik

Haykırdı ak tolgalı beylerbeyi "ilerle"
Bir yaz günü geçtik tunadan kafilelerle

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 3 ay önce #55009

• bordo16
  • Astsubay Başçavuş 3
Yok mu kimseeee..

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 3 ay önce #55022

• KnoppiX
  • Caturk Mareşal
  • Combat Arms Türkiye
  • Gönderiler: 1890
bordo16 yazan:
Yok mu kimseeee..

Açıkcası bu konularda ki teknik destek biraz bizi aşıyor, daha doğrusu eğer bu tüm oyunlarda özellikle yüksek grafik özelliği istenen oyunlarda da meydana geliyorsa bilgisayarda genel bir hardware veya software problemleri olabilir bunun için detaylı çözüm bulabileceğin bir çok donanım sitesi mevcut.
Fakat eğer bu problemler sadece combat arms içerisinde meydana geliyorsa site içerisinde arama yapınız.
Sevdiğiniz, beğendiğiniz, bilgilendirildiğiniz ve soru/sorunlarınıza çözüm sunulan konu içi cevaplara veya konulara kişi/kişilerin paylaşım beğenisinin/istikrarının devam etmesini sağlamak ve şükran sunmak için mesaj/konu içerisindeki BEĞENDİM butonuna basmayı ihmal etmeyelim/unutmayalım.

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 2 ay, 4 hafta önce #55033

• bordo16
  • Astsubay Başçavuş 3
Anladım tesekkürler..sadece combat armsta olmasından ziyade o kadar sistem yenilemeye hiç fark goremedim..ama tabi combat arms ta

Son Düzenleme: 2 ay, 4 hafta önce Düzenleyen bordo16. Sebep: unuttum

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 2 ay, 4 hafta önce #55034

• KnoppiX
  • Caturk Mareşal
  • Combat Arms Türkiye
bordo16 yazan:
Anladım tesekkürler..sadece combat armsta olmasından ziyade o kadar sistem yenilemeye hiç fark goremedim..ama tabi combat arms ta

Aslında belirttiğiniz ilginç, sistem donanımı yükseltmenize rağmen oyunda herhangi bir değişiklik göremiyorsanız burada farklı bir problem var demektir helede sadece combat arms'ta oluyorsa, kendimden örnek vermek gerekirse benim bilgisayarın coreduo2 2,30ghz 2gb ram' mevcuttu oyunu ilk zamanlarda sorunsuz oynarken daha sonralarda ani olarak donmalar veya ağırlaşmalar oluyordu, ATI HD 4650 ekran kartı aldım ve maşallah iki seneden uzun süredir hiç bir problem donma ağırlaşma vb... problem yaşamadan oynamaya devam edebiliyorum ki sadece combat arms değil diğer oyunlar dada aynı.

Senin sistemde benim gözüme asıl takılan P4 serisi, bu seriyi bence kaldırmalısın yerine artık fiyatları çok makul olan orta ölçekli 4 çekirdekli bir işlemci almanı tavsiye ederim.

Şuanda hangi işletim sistemini kullandığını bilmiyorum fakat Windows 7 versionlarınada geçiş yapabilirsin eğer farklı bir sistem kullanıyorsan.
Sevdiğiniz, beğendiğiniz, bilgilendirildiğiniz ve soru/sorunlarınıza çözüm sunulan konu içi cevaplara veya konulara kişi/kişilerin paylaşım beğenisinin/istikrarının devam etmesini sağlamak ve şükran sunmak için mesaj/konu içerisindeki BEĞENDİM butonuna basmayı ihmal etmeyelim/unutmayalım.

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 2 ay, 4 hafta önce #55035

• bordo16
  • Astsubay Başçavuş 3
Valla adminim modern warfare 2 mesela..aynı işletim sistemiyle nette bi sürü video var hiç kasmıyor ama bende catısma sahneleri cok rahatsız ediyor kasması..ha oynanıyor ama kasıyor..combat a gelince oyuna giriş çıkış bilgisayar hiç kasmıyor masaüstü eskiden yarım saat gelmezdi şimdi combat arms tayken tarayıcı acabiliyorum..ama gelgelelim oyun aynı..
p4 serisinden iyisini anakartım desteklemiyor maalesef celeron dan daha iyi en azında pentium..
ben power supplyden diye düşünüyorum ama ekran kartı yeterli elektrik mi alamıyor acaba ? 250 watt inca
birde bu işletim sistemine windows 7 xp ten iyi olur mu ki?

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 2 ay, 4 hafta önce #55044

• KnoppiX
  • Caturk Mareşal
  • Combat Arms Türkiye
Ekran kartının bilgisayar optimizasyonunu, (güncelleme-driver, bağlantı problemleri vb) düşünürsek o zaman belirli kontrolleri yapman gerekiyor.

Senin elektrik mi almıyor acaba yazına istinaden şu alıntıyı belirmek istiyorum.

!Bazı ekran kartları Power Supply dan çok fazla güç çeker bu çekim oyunlarda ve ağır grafik işlerinde zirveye ulaşır (ekran kartınızı alırken kaç watt Power Supply ya ihtiyaç duyduğunu çok iyi tespit etmek gerekir)siz max 450 watt tabir edilen bir güç kaynağına sahipseniz eğer, ekran kartının zirveye ulaştığı anda (150 watt çekmeye başladığında) güç kaynağının max 450 watt vermesi hiçbirşey ifade etmez.
Çünkü anlık 450 watt a çıkabiliyor, şayet bilgisayarınız o anda 400 watt güce ihtiyaç duyuyor bu sebepten dolayı bu şekilde 1 saat boyunca çalışan bir sistemin güç kaynağından (trafodan) sesler gelmeye başlar.
Zamanla bilgisayarda düzensizliklere, ayrıca kapanmalara ve güç kaynağının yanmasına kadar giden problemler ortaya çıkar. Bunun yanında Power Supply, işlemci, ram,disk, anakart gibi bileşenlere de düzgün güç sağlayamayacağı için donanımınızda arızalara neden olabilir.

Açıkcası benim düşüncemde problemin güç ile alakalı olmayabilir ama yukarda ki alıntıda da belirtildiği gibi ekran kartının çektiği güç ile powersupply'nin güç değerlerinin kontrollerini yapabilirsin.

Bu arada bilgisayar oyunlarının bilgisayarlarda daha iyi oynana ve donma gibi problemleri azda olsa ortadan kaldırmaya yönelik olan GameBooster programını kullanabilirsin, son baktığımda 3v çıkmıştı, dilersen onuda deneyebilirsin belki bir fark yapar.

Ayrıca bence acil olarak windows 7 geçiş yap, biz bilgisayar kullanıcıları alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyor windows xp de buna bir örnek halbuki yakında windows 8 çıkıcak ama halen bir çok bilgisayar kullanıcısı windows xp kullanmakta diretiyor, yukarıda da belirttim gibi windows 7 geçiş yaptığında aradaki farkı çok iyi anlayacağına inanıyorum.

Yaptığın değerlendirmeleri ve olumlu gelişmelerden bizleride haberdar edersen sevinirim.

iyi forumlar.
Son Düzenleme: 2 ay, 4 hafta önce Düzenleyen KnoppiX.
Şu kullanıcılar mesajı beğendiler: LosTPeopLe

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 2 ay, 3 hafta önce #55062

• bordo16
  • Astsubay Başçavuş 3
400 wat yazıyor ekran kartında..ati ler elektrik yetmeyince kendini resetlesede (ki şimdiye kadar boyle bişey olmadı demekki elektrik yetiyo) ben yinede performans için power supply degistireyim..
game boosteri ise kullanıyorum ama bu aralar kullanmıyodum smdi etkisini azda olsa gordum..
son olarak tesekkur ederim windows 7 ye gececegim bende bi fark olacagını düşünüyorum..
hersey için sagolun adminim..

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 2 ay, 3 hafta önce #55100

• bordo16
  • Astsubay Başçavuş 3
Adminim yeni bişey arastırdımda onu soracaktım..
bana power supply ile alakalı degil..ekran kartın directx 10.1 destekliyor ama xp oldugun için sende directx 9 vardır xp 10.1 desteklemiyor dediler..windows 7 ye geç 10.1 yükle mükemmel olur tam performans alırsın ekran kartından dediler benm kafama yattı cok mantıklı ama sizce?
bir de windows 7 orijinal olmasa sorun çıkarır mı?

Cvp: BlackChip3r mi sizce? 2 ay, 3 hafta önce #55101

• KnoppiX
  • Caturk Mareşal
  • Combat Arms Türkiye
bordo16 yazan:
Adminim yeni bişey arastırdımda onu soracaktım..
bana power supply ile alakalı degil..ekran kartın directx 10.1 destekliyor ama xp oldugun için sende directx 9 vardır xp 10.1 desteklemiyor dediler..windows 7 ye geç 10.1 yükle mükemmel olur tam performans alırsın ekran kartından dediler benm kafama yattı cok mantıklı ama sizce?
bir de windows 7 orijinal olmasa sorun çıkarır mı?

Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi windows 7 terfi etminiz sizin açınızdan çok daha iyi olacağına emin olabilirsin, Direct X konusunda aldığınız mesajda doğrudur ayrıca Windows 7 şuanda Direct X 11'i de destekliyor.
windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/products/features/directx-11

Windows 7 in trial sürümü biteli 2 sene oluyor, orjinal kurulumunu yapman gerekmektedir ve eğer bulabiliyorsan Ultimate versionu'nu temin etmeye çalış.

iyi forumlar.
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.46 saniye